Website CasusConsult bestaat uit een publiekelijk deel en een besloten deel voor leden.
In dit publiek deel is een beperkte selectie zichtbaar van alle kennis die op CasusConsult gedeeld wordt; nl. kennis die door eigenaren is gekenmerkt publiekelijk vrij te geven.
Voor gebruik van overige kennis binnen CasusConsult is lidmaatschap noodzakelijk. Men kan zich aanmelden met behulp van het online aanmeldingsformulier.

CasusConsult: continue deskundigheidsbevordering!
Vooralsnog is het lidmaatschap gratis, omdat de site nog in ontwikkeling is; daarna wordt mogelijk een bedrag per deelnemer gevraagd. Het bedrag is nog niet vastgesteld maar zal veel lager liggen dan de gemiddelde één daagse studiedag. Instellingen met meerdere deelnemers krijgen korting.
CasusConsult biedt de infrastructuur om kennis te delen en net zoals je om wegen te berijden wegenbelasting moet betalen, zal dat op termijn voor CasusConsult ook gaan gelden. CasusConsult is niet te vergelijken met chat- of forumsites, die gratis kunnen draaien omdat ze reclame plaatsen en er veel minder onderhoud aan nodig is en er geen redactie is om mee te denken met gebruikers, en adviezen te geven, etc. Die sites hebben dan ook geen (automatische)zoekmachine op inhoud van het werk, geen discussiemogelijkheid met archivering, geen automatische verwijzingen naar vergelijkbare casussen, weblinks en artikelen, etc. CasusConsult biedt kortom continue deskundigheidsbevordering.

Kennisbank
Ons streven is de vele kennis die sociale professionals en andere hulpverleners nu al hebben bij elkaar te schrapen in één grote kennisbank als CasusConsult en die kennis van elkaar te benutten. Dat scheelt een hoop werk voor alle hulpverleners die allemaal op hun beurt inefficient gaan zitten googelen op bijv. 'schulden'  of beroepsethiek, etc. Er zijn relatief al zo weinig mogelijkheden voor de vaak dure vormen van deskundigheidsbevordering. Laten we deze dan benutten om het vak maatschappelijk werker leuker en efficienter te maken! 

Eigen kennisgroepen starten is mogelijk
Deelnemers kunnen desgewenst beschikken over een eigen (besloten) kennisgroep. Men kan dan casussen of andere kennis delen met zelf te selecteren deelnemers en tevens kennis publiceren, publiekelijk of eventueel tegen een zelf te bepalen bepaalde leesvergoeding per kennisobject (casus, artikel, e.d.) .

In een eigen kennisgroep is indien gewenst o.a. een volledig electronisch dossier en registratiefunctie beschikbaar. Ook kan men kiezen voor online koppeling met het eigen informatiesysteem (dossier, intranet en website). Kennisgroepen die veel kennis publiceren krijgen korting! Neem voor meer informatie kontakt op met CasusConsult.

CasusConsult hanteert verder nog de volgende regels:

- Anonimiseer afgesloten dossiers bij het omzetten in casussen zorgvuldig zodat herleiding van cliëntgegevens onmogelijk is. In het privacyreglement (zie hoofdmenu Info) worden binnenkort aanwijzingen hiertoe geplaatst.

- CasusConsult is een experiment en in ontwikkelfase; het gebruik kan dus wijzigen, overigens vooral ter verbetering en uitbreiding. Uiteraard worden deelnemers tijdig op de hoogte gesteld. Volg in de groep CASUSCONSULT de ontwikkelingen of plaats daar uw vragen en/of opmerkingen.

- CasusConsult is niet aansprakelijk voor enigerlei schade veroorzaakt door gebruik van het systeem.
Heeft u vragen of opmerkingen over het lidmaatschap, eigen kennisgroepen, de support of anderszins: stuur deze dan naar info@casusconsult.nl.

Lees overigens ook de overige CasusConsult informatie in de groep CASUSCONSULT.

Tip: door gebruik van de zoekmachine vindt men snel de juiste informatie op de website.

Veel succes en plezier bij CasusConsult!
Een ogenblik geduld a.u.b.